Hemmeligheden bag den perfekte Gin & Tonic

Gin & Tonic er en af de drinks, der er mest simpel at lave – men alligevel er det svært at gøre den helt perfekt. Her får du svaret på, hvordan du laver en Gin og Tonic, der slår benene væk under dine gæster.

Ingredienser:

  • 1 del gin
  • 2 dele tonic
  • Lime/Citron
  • Is

Udstyr:

  • Glas
Fremgangsmåde:

  • Tilføj is i dit glas og klem saften ud fra én limebåd ud i dit glas.
  • Pynt glassets kant med en limebåd
  • Tilsæt gin og tonc i dit glas
  • Omrøres let og nydes herefter

En Gin & Tonic virker måske ikke som den drink, der er mest avanceret at lave, men det kræver faktisk, at du fokuserer på de små detaljer, hvis du vil have et unikt resultat. Hemmeligheden bag den perfekte Gin & Tonic gemmer sig i blandingsforholdet mellem tonic-vand og gin. Her anbefaler vi, at du bruger dobbelt så meget tonic som gin – altså, to dele to tonic for hver del gin.

Når du har tilsat is i din drink, bør du omrøre det, så glasset hurtigere nedkøles. Før du tilsætter gin og tonic-vand, bør du huske at fjerne overskydende vand, så du kan regne med blandingsforholdet.

Husk desuden, at det er en god idé, hvis du ‘masserer’ din citron eller lime, før du skærer den ud. Som tommelfingerregel bør du bruge lime, hvis din gin er delikat og mild, hvorimod hvis den derimod er stærkere, er det at foretrække, at du bruger citron.

Når du tilføjer tonic, skal glasset drejes en smule, så det ikke bruser for meget. Derved bibeholder den sin luftige og boblende smag længere. Det har betydning for, hvor længe den boblende og luftige smag, der kendetegner en god Gin & Tonic.

Ønsker du at give din drink det sidste touch, kan du med fordel tilføje et mynteblad. Det vil give en frisk og skarp aroma.

Find din egen opskrift

Herover fik du vores bud på den perfekte Gin & Tonic-opskrift, men der er masser af andre måder, hvorpå du kan sammensætte den. I sidste ende handler det om, at du selv tilføjer de ekstra ingredienser, du synes, der mangler i din drink.

Du kan også forsøge dig med at hælde blandingen i isforme, som du lader stå natten over i fryseren. På den måde får du en lækker Gin & Tonic-is, der egner sig perfekt til sommerfesten.

OBS: Print opskriften ud, så du altid har den liggende. Du kan eventuelt bruge kompatible blækpatroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *