Har du svært ved at komme i form? Så bør du tjekke disse 5 trænings-apps

Har du svært ved at komme i form? Så kan en app være det bedste værktøj til at nå dit mål. Her får 5 mest populære trænings-apps til iOS og Android, der kan hjælpe dig med at komme i form.

Nu skal det være. De overflødige kilo skal smides, og bildækket skal forvandles til et vaskebræt. Du melder dig ind i dit lokale fitnesscenter med ambitionerne skruet helt i vejret. Men der sker ikke noget. I stedet hober undskyldningerne for at stramme dig an og tage afsted sig op, indtil du til sidst overgiver dig og hejser det hvide flag. Tager en walk of shame ned i centeret. For at melde dig ud, vel at mærke.

Er ovenstående et scenarie, du kender til? Så er du ikke alene. Det kan være svært at holde formen i trit med de gode intentioner, og alt for mange falder fra, endda før de nogensinde er kommet i gang med træningen. I visse tilfælde kan den rette app være dét, der får dig slæbt afsted uden at miste motivationen. Her har vi samlet de 5 bedste trænings-apps, der – hvis ikke helt, så næsten da – kan erstatte en personlig træningsmakker.

#1: Endomondo

Endomondo. Du kender den garanteret. Det danske iværksætter-eventyr, der blev solgt for omkring en halv milliard kroner – og det er der ikke noget at sige til. App’en er nemlig yderst populær, og det er ikke uden grund. Det er nok den mest populære trænings-app i verden.

Her har du mulighed for at tracke nærmest alle tænkelige aktiviteter og sportsgrene; cykling, løb, ridning, styrketræning, yoga, fodbold og så videre. Du har med andre ord mulighed for at tracke alt, du får brug for.

Som udgangspunkt er app’en gratis, men den findes også i en betalt premium-version, der kan betales én gang om måneden eller på årsbasis. Her får du detaljerede statistikker om din træning, træningsplan og meget mere.

App’en kan downloades til iOS, Android og fås endda også til Windows.

#2: Gympact

En lidt kontroversiel app, der egner sig til dig, der ikke kan tage dig sammen til at komme i fitnesscenteret. Det lyder måske ikke så nervepirrende. Det kontroversielle ved app’en er, at du skal forpligte dig til at træne et vist antal dage om ugen. Kommer du ikke afsted, får du en bøde på mellem 5 og 50 dollars. Effektivt, ikk’?

Du vælger selv størrelsen på bøderne, men når først du har indgået en pagt med app’en og afleveret dit kontonummer, klapper fælden, hvis du ikke kommer afsted. Du kan dog sætte app’en på pause, hvis du skal ud at rejse eller bliver syg. Og du kan justere på den hver mandag.

Der er dog også en gulerod; hvis du er flittig og får slæbt dig selv ned i fitnesscenteret, får du en præmie. En del af bødeindtægterne bliver delt ud til dem, der kommer afsted og overholder deres træningsplan.

App’en er som udgangspunkt gratis, medmindre du skipper dine lektioner. Fås til iOS og Android.